Info

Pentru PremiumChat.ro siguranta online a membrilor este un subiect foarte important. Updatam constant conturile acestora, administram cu decenta paginile de conectare la chat, limbajul utilizat si facem pe cat posibil ca ei sa se simta protejati de noi. Totusi, trebuie sa se inteleaga faptul ca aceasta siguranta online este responsabilitatea utilizatorului, asa ca va recomandam sa ganditi bine inainte sa actionati. Stati in siguranta!

Siguranta online

Va prezentam cateva recomandari care va vor proteja de alti utilizatori rauvoitori:

  • Tineti contul in siguranta: Alegeti o parola puternica dar pe care sa nu o uitati repede si incercati sa o notati undeva. Recomandam si sa o modificati o data la 1,2 luni.
  • Urmati-va instinctul: Instinctul personal este o unealta foarte puternica si va ajuta sa luati decizii importante. Daca simtiti ca ceva este in neregula, deobicei asa este!
  • Nu oferiti date personale repede: Atunci cand discutati cu utilizatori pe care nu ii cunoasteti, incercati sa evitati sa oferiti informatii precum adresa, date personale de la banca, telefonul personal sau alte ID-uri. Persoanele straine se pot utiliza de aceste informatii pentru a va putea face rau.
  • Nu oferiti datele personale: Evitati pe chat sa oferiti date personale precum contul bancar, id-uri de logare, adresa de acasa, numere personale de telefon sau alte informatii care v-ar putea transforma intr-o victima a internetului.
  • Politetea si comportamentul: Atunci cand cineva nu va place si incepe sa va jigneasca, nu inseamna ca si voi trebuie sa copiati acel tip de comportament. O reclamatie catre un administrator poate fi o decizie corecta si rapida.

Sanatatea personala

  • Fiti onesti si deschisi: Comunicarea este importanta, iar discutiile despre sex si consecintele acestora arata respectul fata de tine si de partener. Recomandam sa discutati si despre modalitati de protejare, despre boli transmise samd. Multe boli transmise sunt tratabile, dar pentru a evita riscul unei infectari sau re-infectari, este important sa purtati discutii oneste cu partenerul.
  • Protejeaza-te: Pentru a evita riscul infectarii cu boli pe transmitere sexuala, incercati sa utilizati prezervativul. Acesta ar trebui utilizat in mod constant pentru o siguranta maxima.
  • Documenteaza-te: Cunostintele reprezinta putere. Cauta sa afli cat mai multe despre bolile cu transmitere sexuala si simptomele acestora.
  • Fii vigilent: Anumite boli transmise pe cale sexuala nu pot avea simptome imediate, de aceea recomandam sa va testati periodic. O data la 3,4 luni de zile este bine sa discutati cu doctorul de familie si sa luati aminte la recomandarile acestora.
  • Ai nevoie de ajutor? Sunt foarte multe organizatii locale care pot oferi suport si diferite informatii. Puteti merge la un astfel de centru unde puteti cere informatii despre sex, sexualitate, planificari de familii, comportamente innapropiate sau sa purtati altfel de discutii cu doctorul.

Obligatiile parintilor

Parintii au obligatia de a-si monitoriza constant copii, sa verifice istoricul paginilor accesate, sa interzica accesul la cele malitioase sau care pot avea continut explicit.

Parintii au obligatia de a-si educa copii, de a-i indruma, de a le explica ce este bine si ce este rau, pentru a evita sa fie pusi in situatii total neplacute.

Desi pagina noastra de chat contine filtre avansate anti predatori online, recomandam sa nu lasati copii sub 18 ani conectati la chat, pentru a evita lucrurile mentionate anterior. PremiumChat.ro ia masuri instante pentru utilizatorii care incalca regulamentele accesului la chat, insa nu ne facem raspunzatori pentru copiii nesupravegheati de parinti.

Reclamati abuzurile

Va rugam sa ne scrieti ori de cate ori sititi nevoia. Reclamati situatiile intampinate ca noi sa putem lua masurile necesare! Blocati persoanele respective pentru a nu mai putea lua legatura direct cu voi si incercati sa stati in siguranta.