PremiumChat.ro
Partenerul va lucra intr-o alta zona - Printable Version

+- PremiumChat.ro (https://premiumchat.ro/forum)
+-- Forum: General stuff (https://premiumchat.ro/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Cariera (https://premiumchat.ro/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Thread: Partenerul va lucra intr-o alta zona (/showthread.php?tid=112)Partenerul va lucra intr-o alta zona - blkoldsun - 08-24-2019

Atunci cand persoana iubita se va muta intr-o alta zona, alt judet sau alt oras pentru a merge la munca, poate fi o situatie chiar dificila deoarece va trebui sa te muti cu ea, sau sa iti creezi o relatie la mare distanta sau sa intervina chiar si despartirea. Ceea ce decizi depinde de situatia ta personala, anturajul si cum te va afecta pe termen lung sau chiar si cariera.


Deasemenea acest lucru depinde si de stadiul in care te afli. Cand ai absolvit scoala sau universitatea iti poate fi usor sa va mutati impreuna dupa care sa-ti cauti un job. 
Pe de alta parte, mutarea impreuna poate fi la fel de dificila in cazul in care in zona nu se gasesc joburi pentru ceea ce tu urmaresti sau care sa-ti satisfaca nevoile personale, iar acest lucru poate duce la despartire sau relatia nu poate fi bine intretinuta. Ar trebui sa spunem si daca esti in varsta si ai deja o cariera buna iar partener(a)ul decide sa caute in alta parte, ar merita sa te muti? Nu. Situatiile pot degenera in functie de multe lucruri.

Atunci cand se doreste schimbarea domiciliului pentru noul job si considerati sa va mutati cu partenerul, este recomandat sa aveti o discutie deschisa despre lucrurile pe care le veti intampina acolo, dar se poate incerca totusi si o relatie la distanta pentru o perioada scurta pentru a vedea cum evolueaza treaba.
Iata cateva situatii la care ar trebui sa va ganditi atunci cand doriti sa va mutati.
  • Cat de serioasa este relatia voastra?
In primul rand, trebuie sa considerati nevoia unei relatii pe termen lung. Daca sunteti casatoriti, va fi mult mai usor sa treceti peste acest pas fata de cei care sunt intr-o relatie de mai putin timp. Daca sunteti dispusi sa renuntati la jobul curent si sa va mutati, credeti ca partenerul va poate intretine cat timp sunteti in cautarea altui loc de munca? Ia aminte  ca aceasta cautare poate dura cateva zile sau chiar si 1,2 saptamani. Daca sunteti intr-o relatie serioasa dar necasatoriti, este mariajul un avantaj pentru amandoi?
  • A cui cariera este mai importanta?
In ceea ce urmeaza, trebuie sa determinati daca o cariera este mai importanta decat cealalta. In timp ce aceasta poate fi o decizie foarte dificila, majoritatea cuplurilor urmaresc banii castigati la salariu si fac o comparatie intre ele. In unele cazuri anumite persoane prefera un salariu mai mic dar un anturaj mai bun, pentru ca nimeni nu vrea sa lucreze cu sefi sau colegi care rad de tine, te injosesc, sau care te evita. Sunt unele persoane care prefera oamenii in locul banilor.
  • Crezi ca te vei descurca sa iti gasesti un alt job intr-un alt oras?
Este important sa iei in considerare zona unde te vei muta. In orasele mari spre exemplu iti va fi usor sa iti gasesti ceva de munca comparativ cu zonele periferice. Trebuie luat in calcul conditiile de trai, accesul la utilitati, transportul in comun, samd. Trebuie sa stii ca la inceput nu iti va fi usor si ca vei trece poate chiar printr-o perioada depresiva pana te vei repune pe picioare.
  • Acordati-va timp pentru a discuta cu partenerul toate posibilitatile
Poate fi un subiect sensibil pe care ar trebui sa-l discutati intr-un mod serios si poate ultima decizie in relatie. In unele cazuri aceste discutii duc si la despartire dar cel mai bine este sa incercati si variante precum relatie la distanta pentru a vedea evolutia lucrurilor. Ambii perteneri trebuie sa fie intelegatori, sa gandeasca logic o situatie si sa discute cat se poate de civilizat. Cariera din pacate am putea spune ca este mai importanta decat o relatie asta pentru ca genereaza bani si ajuta relatia, de aceea puteti cere si sfaturi de la apropiati sau chiar parinti si sa stabiliti unele aspecte din viata voastra.

Aceasta mutare depinde de fiecare persoana in parte si de deciziile pe care doreste sa le ia. Nu va fi usor insa cu rabdare, discutii si intelegere totul poate evolua intr-un mod placut.