Blog shoutcast - Informatii, stiri si articole shoutcast

Motive pentru a urma cursuri radio

Articol radio

De ce sa faci un curs radio? Care sunt beneficiile sale?

Daca ti se pare fascinant acest job, de moderator radio si iti doresti cu adevarat o cariera in acest domeniu, noi iti putem oferi cateva motive care te vor pune pe ganduri ca sa poti merge mai departe.

Fie ca doresti sa devii un simplu moderator in radio FM, ori sa creezi broadcast online, ai nevoie de o pregatire din partea unor specialisti cu o vasta experienta. Trebuie sa ai pregatire in prezentarea stirilor, a emisiunilor realizate, a modului in care vorbesti, a playlist-urilor organizate, si multe altele ce tin de radio.

Trebuie sa acceptati faptul ca radio inseamna mai mult decat a vorbi la un microfon de pe un scaun. A lucra la radio inseamna dedicare, promptitudine, seriozitate, empatie, experienta, samd. Trebuie sa ai in vedere dictia, modalitatea si tonul de interpretare a emisiilor si a stirilor, a felului in care discuti cu alti ascultatori dar si cum utilizezi aparatura de radio.

Urmand cursurile pentru moderator radio, inveti disctia, vei repeta tot felul de propozitii si exercitii care te vor ajuta sa pronunti clar si concis foarte multe cuvinte si expresii. Cred ca ati observat cum alti moderatori radio nu au greseli de gramatica ori de exprimare, tocmai pentru ca si ei au urmat astfel de cursuri si indrumari.

Tot in aceasta sectiune, iti vei putea antrena si vocea. Majoritatea moderatorilor radio au o voce stabila, iar tonul ramane acelasi pe toata durata emisiilor live. Chiar daca aparatura radio este activa si ajusteaza oarecum tonalitatea, ascultatorii pot observa cu usurinta orice modificare de voce.

Un alt motiv pentru care sa urmezi un curs de radio in FM este ca inveti cum sa inregistrezi emisii si cum sa lecturezi stiri. Vei invata cum sa te exprimi si cum sa empatizezi si sa atragi atentia ascultatorilor tai, chiar daca este o emisie inregistrata. Acestea ulterior te vor ajuta pentru ca practic, vor deveni portofoliul tau radio, iar oamenii iti pot oferi un feedback.

---------

Daca si tu cunosti alte motive pentru care ar trebui sa urmezi un curs de radio, asteptam mesajul tau mai jos in cadrul acestui articol.