Blog evenimente - cele mai noi evenimente si show-uri radio

Festivalul international EUROIUDAICA

Articol radio

Duminică, 3 septembrie, de la ora 12.30, în Sinagoga Mare de rit ortodox din Oradea are loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional EUROIUDAICA.

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România - deputatul Silviu Vexler, președintele Consiliului Județean Bihor - Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea – Florin Birta, prefectul Județului Bihor – Dumitru Țiplea și președintele Comunității Evreilor din Oradea – Felix Koppelmann vor onora festivalul cu prezența la conferința de deschidere.

Tot pe 3 septembrie, în prima zi a EUROIUDAICA – Festivalul culturii și tradițiilor evreiești va fi organizat un tur ghidat, susținut de arh. Cristian Pușcaș, care va spune povestea patrimoniului imobiliar evreiesc din Oradea. De la ora 16.30, cu plecare de la Sinagoga de Wiznitz – str. Crinului, nr. 2.

De la ora 20.00, pe scena amplasată în Piața Unirii din Oradea, vor urca trupele Bucharest Klezmer Band, Hakeshet Klezmer Band și trupa de dansuri israeliene Or Neurim.

Ziua de luni, 4 septembrie, debutează cu „Evreii rock’n’roll” – conferință susținută de muzicianul Berti Barbera, la Casa Darvas-La Roche.

La ora 16.30, tot la Casa Darvas-La Roche este programată și prima lansare de carte a festivalului – Abraham Heschel. Un profet al vremurilor noastre. Invitat: dr. Cristian Vechiu.

De la ora 18.30, la Teatrul Regina Maria din Oradea este programat spectacolul Nuntă cu divorț al Teatrului Evreiesc de Stat.

De la ora 21.00, la Noo’vo Resto Lounge, publicul este așteptat la concertul „Yddish Tango” susținut de muzicienii Berti Barbera și Mariano Castro.

Pentru întregul program al celor șapte zile (3 - 9 septembrie) puteți consulta pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/Euroiudaica2023

Sursa articol: Începe Festivalul Internațional EUROIUDAICA | Muzică-Dans-Arte | Radio România Cultural (radioromaniacultural.ro)