Blog radio - Afla totul despre vedetele tale preferate de la radio

O SOLE MIO

Articol radio

În luna martie, doi solişti lirici de prestigiu vor aprecia onora şi celebra femeia în concertul “O SOLE MIO” programat pe 29 martie la Sala Dalles, de la ora 19.00. Spectacolul, ce face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA by Allegro Productions, propune o călătorie sonoră printre arii, canzonette şi zarzuela îndrăgite, cu un accent deosebit pe interpretare pasională și plină de intensitate.

Tenorul Ştefan von Korch spune: Acest concert este pentru noi o ocazie unică de a sărbători feminitatea și frumusețea prin intermediul artei lirice. Publicul va avea șansa să experimenteze emoții puternice și să se lase purtat de farmecul unei serate dedicate eternei graţii şi inspiraţii – femeia.

În programul serii se vor regăsi secvenţe lirice de referinţă ca Granada, Parla Piu Piano, Deh vieni alla finestra, Torna a Surriento şi bineînţeles O Sole Mio.

Aşadar, pe 29 martie, sunteţi invitaţi să vă bucuraţi de un spectacol remarcabil și să celebrați femeia şi feminitatea în cadrul unui eveniment select, în care Ştefan von Korch, recunoscut pentru acutele inconfundabile şi prezenţa scenică încântătore, va captiva audiența cu interpretări ale unor arii celebre, iar Adrian Mărcan, cu timbrul său distinct de bariton, va oferi o prestație de o eleganţă subtilă, în ton cu atmosfera nobilă şi aniversară a serii.

O oportunitate specială este oferită pasionaţilor care îşi doresc şi o întâlnire faţă în faţă cu artiştii pe care îi admiră. Aceştia au la dispoziţie un număr limitat de bilete VIP ce includ participarea la o sesiune de autografe.

Despre Soliști:

**Stefan von Korch (Tenor)**

Cu o carieră în ascensiune, națională şi internaţională, Stefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea rolului Arturo Talbot, din opera “I Puritani” de Vicenzo Bellini, cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină.

La nivel naţional, tenorul Ştefan von Korch a performat recent la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban, rol în care a fost aplaudat şi în capitală, în cadrul Bucharest Opera Festival 2023. Iar pe 14 februarie 2024 va da viaţă personajului Camille de Rosillion în montarea “Văduvei vesele” puse în scenă de Opera Română din Timişoara.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

**Adrian Mărcan (Bariton)**

Adrian Mărcan este bariton al Operei Naționale București cu o vastă activitate națională și internațională. A cucerit publicul cu interpretări pline de sensibilitate,profunzime și vigurozitate, iar printre rolurile sale de succes se numără Don Giovanni din „Don Giovanni ”, Figaro din „Bărbierul din Sevilla”, Contele Almaviva din „Nunta lui Figaro”, Marcello din „La Bohème,” Belcore din „Elixirul dragostei”, Enrico din „Lucia di Lammermoor”, Germont din ,, La Traviata", Rodrigo di Posa din ,, Don Carlo", Contele di Luna din ,, Il Trovatore " sau Escamillo din „Carmen" etc. Pe lângă activitatea artistică din țară, a susținut numeroase turnee în străinătate cu operele din Brașov, Cluj , Iași ,Craiova în țări cum ar fi : Germania , Austria, Italia, Norvegia ,Spania ,Olanda ,Albania, Marea Britanie, dar și în Japonia.

Despre MUSICAL EXTRAVAGANZA

Concertul O SOLE MIO face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA by Allegro Productions.Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic faţă de cea de pe impozanta scenă a operei. Spectatorii sunt invitaţi să îşi admire soliştii preferaţi într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreţii într-o lumină caldă şi personală.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniştii MUSICAL EXTRAVAGANZA invită publicul într-un spaţiu cu tradiţie şi istorie în peisajul cultural şi urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani.

Ca un arc peste timp, o frumoasă coincidenţă face ca protagoniştii concertului O SOLE MIO să fi cântat în ediţia din 2021 a Festivalului Virginia Zeani organizat la Târgu-Mureş.

Sursa: Cumpara bilete O SOLE MIO, Bucuresti ~ Sala Dalles (eventim.ro)