6 motive ilegale de a da afara un angajat

In cadrul acestui articol vom discuta putin despre angajatori si angajati si despre modul in care angajatorii pot da afara un angajat in mod legal. Stim cu totii ce se intampla in majoritatea companiilor si cum multi dintre acestia apeleaza la unele masuri mai putin apreciate pentru a da afara:

  • “nu-mi place tricoul tau ca are dungi iar pentru asta te dau afara
  • “mi-ai intarziat 5 minute la munca, daca maine se intampla la fel, te dau afara
  • “nu imi place fatza ta iar pentru asta te dau afara

Aceste practici nu sunt legale iar angajatii pot apela la instanta judecatoreasca sau chiar ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) pentru a-si cauta dreptatea si de felul cum a fost tratat.

Revenind la ideea de baza, vom vedea care sunt cele 6 motie ilegale de a da afara un angajat.

Rasismul – motiv ilegal de a concedia

Un angajator poate da afara un angajat indiferent de categoria sa, insa nu doar pentru faptul ca acesta este de o alta rasa (chinez, indian, arab, francez, samd). Alaturi de rasa vin etnia si originea nationala. Astfel de situatii pot da in jos compania respectiva sau chiar sa riste sa fie inchisa.

Orientarea sexuala – motiv ilegal de a concedia

Este ilegal ca un angajator sa dea afara pe cineva pentru simplul fapt ca este barbat, femeie sau transgender. Legile in vigoare pot sanctiona grav compania sau chiar sa stopeze activitatea acesteia. In cazul in care un angajator da afara o persoana cu o anumita orientare sexuala sau chiar ca este femeie si nu o dorestea pe acel post, acesta trebuie sa aduca motive solide in apararea acestei actiuni si ca incetarea nu a fost in niciun fel legata de identitatea de gen, identitatea sexuala, samd.

Deși sexismul se referă la credințele și atitudinile în raport cu sexul unei persoane, astfel de convingeri și atitudini sunt de natură socială și în mod normal nu au consecințe juridice. Discriminarea pe criteriul de sex, pe de altă parte, poate avea consecințe juridice.

Deși ceea ce constituie discriminare de gen variază de la țară la țară, esența este că aceasta este o acțiune ostilă inițiată de o persoană împotriva altei persoane, acțiune care nu ar fi avut loc dacă persoana ar fi avut alt sex. Discriminarea de această natură este considerată o formă de prejudecată și, în circumstanțe specifice, este ilegală în multe țări, inclusiv în România.

Discriminarea sexuală poate apărea în diferite contexte. De exemplu, un angajat poate fi discriminat prin a-i pune întrebări discriminatorii în timpul unui interviu de angajare, sau pentru că un angajator nu a angajează, nu promovează sau concediază pe nedrept un angajat pe baza de sex, sau angajatorii plătesc inegal în funcție de sex.

În domeniul educațional s-ar putea susține că un student a fost exclus de la o instituție de învățământ, program, șansă, împrumut, grup de studenți, burse pe motiv ca ar fi băiat sau fată. În domeniul imobiliar o persoană ar putea fi refuzată la negocierile pentru închirierea unei locuințe sau obținerea unui împrumut datorită sexului. Un alt cadru în care au existat discriminări de sex este cel bancar; de exemplu, în cazul în care cuiva îi este refuzat un credit sau îi sunt oferite condiții de împrumut inegale în funcție de sex.

Un alt cadru în care exista discriminări de sex este, de obicei, atunci când cuiva îi este refuzată prelungirea creditului, i-a fost refuzată aprobarea creditului, sau i s-au pus condiții inegale în funcție de sex.

— sursa Wikipedia —

Religia – motiv ilegal de a concedia

Religia este un motiv ilegal de a concedia pe cineva idiferent daca o persoana este crestina evanghelica, musulmana, atee sau crestin ortodox. Sunt si exceptii cand astfel de situatii se pot intampla:

  • daca un angajat de religie musulmana nu doreste sa se ocupe de alcool, presupunand ca aceasta situatie apare o data pe an, atunci se poate satisface aceasta cerinta. Insa, daca activitatea ta este de bar si presupune servirea cu bauturi alcoolice, in acest caz concedierea este rezonabila.

Handicapul – motiv ilegal de a concedia

Legea in vigoare nu permite concedierea unei persoane daca aceasta sufera de un handicap – indiferent de natura acestuia. Fiecare companie in parte trebuie sa ofere conditii de munca pentru acestia, perioade de acomodare in functie de tipul de activitate desfasurat.

Varsta – motiv ilegal de a concedia

Se manifestă printr-o preferință a firmelor de a angaja cu predilecție proaspăt absolvenți, care acceptă un salariu mic în pofida volumului de muncă mare, pentru că altfel nu pot acumula experienta necesară. De asemenea, există o reticență a firmelor în a angaja persoane cu vârste peste 40, persoane despre care se consideră că s-ar acomoda mai greu valorilor firmei și despre care se știe că au așteptări mai mari din punct de vedere salarial sau sunt mai puțin interesate de a lucra ore suplimentare

Sarcina – motiv ilegal de a concedia

Femeile insarcinate sunt protejate conform legii privind discriminarea asupra sarcinii. Doar pentru ca o femeie va trebui sa-si ia ceva timp, nu este un motiv suficient pentru a o concedia. Daca aceasta a lucrat pentru companie timp de 12 sau mai multe luni,  iar firma are 50 sau mai multi angajati si a lucrat cel putin 1250 de ore in ultimul an, este protejata de lege privind concediul medical de familie, ceea ce inseamna ca trebuie sa renunti la ea pana la 12 saptamani de concediu protejat pentru a face fata sarcinii, nasterii si legaturii cu noul copil.

 

 

Author: Andrei Popescu

Andrei este o persoana careia ii place sa socializeze cu oamenii, sa stabileasca noi relatii si sa dezvolte noi proiecte sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *