Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
blkoldsunCum sa stapaniti hartuirea la locul de munca

#1
Angajații pot fi hărțuiți într-o varietate de moduri la locul de muncă. În timp ce hărțuirea sexuală atrage cea mai mare atenție, multe tipuri non-sexuale de hărțuire pot și se întâmplă adesea la locul de muncă.


Este important sa intelegeti hartuirea la locul de munca deoarece va poate afecta cariera in moduri diferite. Stiind ce inseamna te poate ajuta sa impiedici orice fapt care poate urma, aceasta incluzand recunoasterea faptului care se califica drept hartuire, modul de depunere a unei reclamatii privind acest lucru si ce trebuie facut daca va pierdeti locul de munca deoarece ati raportat hartuirea.

Majoritatea hartuirilor in cadrul locului de munca vin din partea colegilor sau chiar managerilor iar acestea pot fi expresii verbale sau fizice comportamentale cu privire la sex, expresii indecente, orientarea sexuala toate putand fi calificate ca o forma de discriminare. Acest mod de hartuire nu se poate limita aici, persoanele invinovatite pot trimite poze sau clipuri video prin email sau prin intermediul unor linkuri web.
In cazul in care simti ca ai fost o victima a acestor tipuri de abuzuri poti depune plangeri intai la firma dupa care daca situatia persista chiar si la politie. Aceasta poate fi interpretata din multe moduri insa trebuie ca victima sa incerce sa aplaneze din timp aceste situatii.

Cert este ca aplanarea hartuirilor este destul de dificila mai ales daca esti de tip feminin insa sunt masuri care trebuiesc luate indiferent cat de grave sunt ele:
  • Cand ti se vorbeste urat: se zbiara la tine, sunt utilizate cuvinte injositoare este bine sa afli motivul acestor fapte iar daca situatia continua sa anunti stafful din cadrul companiei;

  • Cand esti discriminata din punct de vedere religios, orientare sexuala sa anunti cat mai rapid conducerea pentru a se putea lua masurile necesare;

  • Daca situatia este mult mai grava, si conducerea nu ia absolut nicio masura, cel mai bine este sa faceti reclamatii la sediul de politie;
Ca victima a acestor abuzuri, este foarte greu sa treci peste acestea iar multe dintre persoanele abuzate ajung sa ramana cu imagini intiparite.
Cel mai bine este ca persoana abuzata sa renunte la jobul respectiv intr-un mod  cat mai formal si sa fie pregatita sa isi caute un alt job. Trebuie trimisa o notificare catre firma cu situatia sa, formalitatile prin care a trecut impotriva abuzurilor si reclamatiile aduse acestuia. Probabil ca persoana in cauza in urma deciziei de a demisiona va fi privita cu mult dispret si in loc ea sa demisioneze exista posibilitatea sa fie concediata de companie.
Cand se ajunge la o astfel de situatie, sa fii concediata de firma ar fi bine sa iti cunosti drepturile pe care le ai ca angajat iar daca procedura a fost una corecta.

Hartuirea la locul de munca nu trebuie sa fie un impediment in ceea ce tie iti place sa muncesti ci trebuie sa fii pregatita sa mergi mai departe.
Reply

#2
cum a fost prima zi de munca din viata de medic rezident? v-a placut? nu? vi s-au indeplinit asteptarile sau va ginditi ca mai bine luati specialitatea x sau orasuly ca acolo era mai frumos?
Reply
Users browsing this thread:
1 Guest(s)