Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
 • 0 Vote(s) - 0 Average
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
blkoldsun5 tipuri de joburi pentru atingerea obiectivelor

#1
Ai un sef care crede ca tu poti fi disponibil toate orele posibile, facandu-te sa pierzi momente frumoase alaturi de familie sau iubit(a)? Sa ai o cariera si o viata poate fi o provocare, sau poate ca urmaresti sa castigi mai multi bani sau cauti sa muncesti de acasa pentru a evita program de la 9 AM pana la 5 PM. Adevarul este ca atunci cand pornim un job nu stam sa ne gandim la obiectivele pe care dorim sa le atingem insa niciodata nu este prea tarziu. Iata cateva recomandari pentru a-ti imbunatati viata personala:
 • Obiectiv de atins: mai mult timp cu familia
Parintii care muncesc stiu ca nu e nimic mai neplacut decat sa ratezi sarbarea copilului sau festivitatea de absolvire din cauza faptului ca tu trebuie sa te afli la munca. Poate ca doresti sa faci si multe alte lucruri frumoase alaturi de copii insa din anumite motive tu trebuie sa fii absent (unul din marile motive in cadrul companiilor ar fi lipsa de personal). Pentru a evita astfel de situatii, angajatul ar trebui sa aleaga un job unde exista posibilitatea sa faca schimburi de tura la un program de 8h/zi astfel incat sa poata schimba atunci cand are nevoie. O alta modalitate ar fi ca acesta sa discute cu superiorul pentru a ii putea schimba programul pentru o zi prestabilita sau sa recupereze orele pierdute in alte zile. Atunci cand un angajat are in crestere doi sau trei copii, atunci cel mai preferat ar fi munca de acasa pe post de freelancer sau alte domenii IT ce permit acest lucru. In acest fel, tipul petrecut alaturi de copii va fi cat mai mare iar majoritatea nevoilor vor fi satisfacute.
 • Obiectiv de atins: mai multi bani
Daca te-ai saturat sa tot ramai fara bani, atunci trebuie sa te gandesti pe ce ii cheltui. Gandeste-te la nevoile personale si fa-ti un plan bine pus la punct. Oamenii in general arunca cu bani in stanga si in dreapta pe lucruri neimportante, doar pentru a avea nu si pentru a folosi la ceva. Viciile deasemenea precum tigarile si bautura ne saracesc. Daca privim catre cei care nu fumeaza vom observa ca si ei cheltuie bani insa in alte scopuri dar nu chiar atat de mult.
Ideea generala este sa ne punem la punct cu banii pe care ii cheltuim si sa incercam ca pe langa acestia sa ne facem un mic depozit ce in timp se vor acumula. Dupa un anumit timp vom observa ca acestia ne vor ajunge spre exemplu sa facem o plimbare intr-un alt oras, poate intr-o alta tara sau sa ne cumparam ceva care sa ne satisfaca propriile nevoi.
 • Obiectiv de atins: mai putin stres
Sa recunoastem: sa muncim este stresant indiferent de jobul care pe care il avem dar acest stres poate fi oarecum evitat pentru ca viata noastra sa se poata imbunatati. Una din modalitati ar fi ca noi sa acceptam jobul ales, sa constientizam ca avem o treaba serioasa de facut si ca timpul petrecut este de 8h/zi. Trebuie sa acceptam jobul ca un mediu personal, privat unde noi ne desfasuram activitatea si nu trebuie sa ne influenteze negativ viata. Cu cat un angajat se vaita zilnic cat de stresat/stresant este, cu atat evolutia sa nu va fi una chiar buna.
Trebuie sa recunoastem ca unele joburi chiar sunt stresante iar aici doresc sa si enumar cateva din aceasta categorie:
 • Joburi care impun termene limita;

 • Joburi cu calatorii in interes de serviciu;

 • Joburi cu activitati cu grad ridicat de incordare;

 • Lucrul cu publicul;

 • Meserii care impun competitivitatea in cadrul companiei;

 • Meserii care impun mentinerea unei anumite conditii fizice;

 • Meserii care sunt derulate in conditii de mediu inproprii

 • Joburi care pun viata in pericol;

 • Samd.
Toate aceste categorii mentionate ne pot afecta viata personala si nivelul de stres daca noi nu luam masuri in acest sens. Cei care au o vechime de cel putin doi ani de munca aflandu-se in una din acele categorii si-au putut dezvolta anumite reguli care ii ajuta sa treaca peste obstacole, peste lucrurile care le pot influenta viata intr-un mod negativ.
 • Obiectiv de atins: sa ii ajutam pe ceilalti
Sa spunem ca jobul tau este okay, l-ai acceptat si te-ai acomodat insa lipseste ceva: ajutorul oferit pentru ceilalti colegi. In majoritatea companiilor, putini sunt cei care vor sa se afle langa tine sa iti ofere suport sau anumite indicatii din diferite motive insa tu trebuie sa fii cel care face diferenta. O companie poate evolua de la cel mai simplu act: informatia oferita la momentul potrivit. Cu cat noi ii ajutam pe ceilalti, cu atat departamentul in care activam poate evolua foarte mult iar lucrurile pot merge doar in directiile bune iar in timp, meritul va fi doar al nostru.
 • Obiectiv de atins: lucrul de acasa
Imaginati-va ziua de munca: va treziti, va puneti o ceasca de cafea si incepeti munca in pijama. Cu biroul pe masuta de langa pat sau aflat in camera alaturata fara oameni care sa ne deranjeze, fara sa ne certam cu cineva, fara sa avem conditii grele de munca putem munci cu cea mai mare placere posibila. Daca munca de acasa este visul vostru si credeti ca va incadrati in aceasta categorie de angajat, atunci va trebui sa cautati joburi care sa vizeze acest lucru.

Link pentru articol: http://premiumchat.ro/5-tipuri-de-joburi...ectivelor/
Reply
Users browsing this thread:
1 Guest(s)